Simple view
Full metadata view
Authors
Statistics
Zarządzanie jakością usług w restauracji
Quality management of services in a restaurant
branża gastronomiczna - jakość –– restauracja- zarządzanie jakością
catering industry - restaurant quality - quality management - restaurant
Praca dotyczy znaczenia zarządzania jakością usług w restauracji. Jako cel pracy przyjęto zbadanie świadczonych przez restauracje usług oraz zarządzanie jakością, które zostało w niej wprowadzone. W ramach pracy przeprowadzono badania wśród personelu i gości wybranej restauracji. Personel oceniał funkcjonowanie wdrożonych systemów zarządzania jakością, natomiast goście przy użyciu kwestionariusza oceny jakości usług w restauracji, oceniali jakość we własnej percepcji.
The work concerns the importance of managing the quality of services in a restaurant. The main objective of the work was to examine the services provided by restaurants and quality management, which was introduced in it. As part of the work, a survey was conducted among the staff and guests of the restaurant. The staff assessed the functioning of the implemented quality management systems, while the guests assessed the quality in their own perception using the restaurant service quality questionnaire.
dc.abstract.en | The work concerns the importance of managing the quality of services in a restaurant. The main objective of the work was to examine the services provided by restaurants and quality management, which was introduced in it. As part of the work, a survey was conducted among the staff and guests of the restaurant. The staff assessed the functioning of the implemented quality management systems, while the guests assessed the quality in their own perception using the restaurant service quality questionnaire. | pl |
dc.abstract.pl | Praca dotyczy znaczenia zarządzania jakością usług w restauracji. Jako cel pracy przyjęto zbadanie świadczonych przez restauracje usług oraz zarządzanie jakością, które zostało w niej wprowadzone. W ramach pracy przeprowadzono badania wśród personelu i gości wybranej restauracji. Personel oceniał funkcjonowanie wdrożonych systemów zarządzania jakością, natomiast goście przy użyciu kwestionariusza oceny jakości usług w restauracji, oceniali jakość we własnej percepcji. | pl |
dc.affiliation | Wydział Zarządzania i Komunikacji Społecznej | pl |
dc.area | obszar nauk społecznych | pl |
dc.contributor.advisor | Tutko, Marta - 161487 | pl |
dc.contributor.author | Szewczuk, Wiktoria | pl |
dc.contributor.departmentbycode | UJK/WZKS | pl |
dc.contributor.reviewer | Tutko, Marta - 161487 | pl |
dc.contributor.reviewer | Makieła, Zbigniew | pl |
dc.date.accessioned | 2020-07-27T17:54:47Z | |
dc.date.available | 2020-07-27T17:54:47Z | |
dc.date.submitted | 2018-07-10 | pl |
dc.fieldofstudy | zarządzanie | pl |
dc.fieldofstudy | finanse i controlling | pl |
dc.identifier.apd | diploma-125287-232112 | pl |
dc.identifier.project | APD / O | pl |
dc.identifier.uri | https://ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/229517 | |
dc.language | pol | pl |
dc.subject.en | catering industry - restaurant quality - quality management - restaurant | pl |
dc.subject.pl | branża gastronomiczna - jakość –– restauracja- zarządzanie jakością | pl |
dc.title | Zarządzanie jakością usług w restauracji | pl |
dc.title.alternative | Quality management of services in a restaurant | pl |
dc.type | master | pl |
dspace.entity.type | Publication |