Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy w zakładach gastronomicznych

master
dc.abstract.enAim of this study is to demonstrate the relationship between the mandatory elements of the area of health and safety arising out of legal norms and the management of occupational health and safety in catering establishments. Construction of text allows to read the clear themes of safety and health at work. Starting from the theory arising from the provisions of national and international law through the key elements related to safety and health at work and a description of the specific activities catering, through to research section devoted to the analysis of a particular case. Topic selection is determined by years of professional experience in the catering industry and the interest of safety management issues and health as part of the human resources management system.pl
dc.abstract.plCelem pracy jest wykazanie zależności pomiędzy obowiązkowymi elementami obszaru bezpieczeństwa i higieny pracy wynikających z norm prawnych a zarządzaniem bezpieczeństwem i higieną pracy w zakładach gastronomicznych. Układ pracy pozwala na przejrzyste zapoznanie się z tematyką bezpieczeństwa i higieny pracy. Począwszy od teorii wynikającej z przepisów prawa krajowego i międzynarodowego poprzez najważniejsze elementy związane z bezpieczeństwem i higieną pracy oraz opis specyfiki działalności gastronomicznej, skończywszy na rozdziale badawczym poświęconym analizie konkretnego przypadku. Wybór tematu jest zdeterminowany doświadczeniem zawodowym w branży gastronomicznej oraz zainteresowaniem zagadnieniami zarządzania bezpieczeństwem i higiena pracy jako części systemu zarządzania zasobami ludzkimi.pl
dc.affiliationWydział Zarządzania i Komunikacji Społecznejpl
dc.contributor.advisorJedynak, Piotr - 128512 pl
dc.contributor.authorTynor, Magdalenapl
dc.contributor.departmentbycodeUJK/WZKSpl
dc.contributor.reviewerMarcinkowski, Aleksander - 130320 pl
dc.contributor.reviewerJedynak, Piotr - 128512 pl
dc.date.accessioned2020-07-24T12:27:04Z
dc.date.available2020-07-24T12:27:04Z
dc.date.submitted2012-10-25pl
dc.fieldofstudyzarządzanie i doradztwo gospodarczepl
dc.identifier.apddiploma-71063-79777pl
dc.identifier.projectAPD / Opl
dc.identifier.urihttps://ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/184160
dc.languagepolpl
dc.subject.encatering industry, health and safety, managementpl
dc.subject.plbezpieczeństwo i higiena pracy, zakład gastronomiczny, zarządzaniepl
dc.titleZarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy w zakładach gastronomicznychpl
dc.title.alternativeHealth and Safety management in the catering industry.pl
dc.typemasterpl
dspace.entity.typePublication
dc.abstract.enpl
Aim of this study is to demonstrate the relationship between the mandatory elements of the area of health and safety arising out of legal norms and the management of occupational health and safety in catering establishments. Construction of text allows to read the clear themes of safety and health at work. Starting from the theory arising from the provisions of national and international law through the key elements related to safety and health at work and a description of the specific activities catering, through to research section devoted to the analysis of a particular case. Topic selection is determined by years of professional experience in the catering industry and the interest of safety management issues and health as part of the human resources management system.
dc.abstract.plpl
Celem pracy jest wykazanie zależności pomiędzy obowiązkowymi elementami obszaru bezpieczeństwa i higieny pracy wynikających z norm prawnych a zarządzaniem bezpieczeństwem i higieną pracy w zakładach gastronomicznych. Układ pracy pozwala na przejrzyste zapoznanie się z tematyką bezpieczeństwa i higieny pracy. Począwszy od teorii wynikającej z przepisów prawa krajowego i międzynarodowego poprzez najważniejsze elementy związane z bezpieczeństwem i higieną pracy oraz opis specyfiki działalności gastronomicznej, skończywszy na rozdziale badawczym poświęconym analizie konkretnego przypadku. Wybór tematu jest zdeterminowany doświadczeniem zawodowym w branży gastronomicznej oraz zainteresowaniem zagadnieniami zarządzania bezpieczeństwem i higiena pracy jako części systemu zarządzania zasobami ludzkimi.
dc.affiliationpl
Wydział Zarządzania i Komunikacji Społecznej
dc.contributor.advisorpl
Jedynak, Piotr - 128512
dc.contributor.authorpl
Tynor, Magdalena
dc.contributor.departmentbycodepl
UJK/WZKS
dc.contributor.reviewerpl
Marcinkowski, Aleksander - 130320
dc.contributor.reviewerpl
Jedynak, Piotr - 128512
dc.date.accessioned
2020-07-24T12:27:04Z
dc.date.available
2020-07-24T12:27:04Z
dc.date.submittedpl
2012-10-25
dc.fieldofstudypl
zarządzanie i doradztwo gospodarcze
dc.identifier.apdpl
diploma-71063-79777
dc.identifier.projectpl
APD / O
dc.identifier.uri
https://ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/184160
dc.languagepl
pol
dc.subject.enpl
catering industry, health and safety, management
dc.subject.plpl
bezpieczeństwo i higiena pracy, zakład gastronomiczny, zarządzanie
dc.titlepl
Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy w zakładach gastronomicznych
dc.title.alternativepl
Health and Safety management in the catering industry.
dc.typepl
master
dspace.entity.type
Publication
Affiliations

* The migration of download and view statistics prior to the date of April 8, 2024 is in progress.

Views
52
Views per month
Views per city
Gdynia
9
Wroclaw
9
Gdansk
4
Warsaw
4
Dublin
2
Koszalin
2
Krakow
2
Nowa Wies Leborska
2
Poznan
2
Rzeszów
2

No access

No Thumbnail Available