Simple view
Full metadata view
Authors
Statistics
Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy w zakładach gastronomicznych
Health and Safety management in the catering industry.
bezpieczeństwo i higiena pracy, zakład gastronomiczny, zarządzanie
catering industry, health and safety, management
Celem pracy jest wykazanie zależności pomiędzy obowiązkowymi elementami obszaru bezpieczeństwa i higieny pracy wynikających z norm prawnych a zarządzaniem bezpieczeństwem i higieną pracy w zakładach gastronomicznych. Układ pracy pozwala na przejrzyste zapoznanie się z tematyką bezpieczeństwa i higieny pracy. Począwszy od teorii wynikającej z przepisów prawa krajowego i międzynarodowego poprzez najważniejsze elementy związane z bezpieczeństwem i higieną pracy oraz opis specyfiki działalności gastronomicznej, skończywszy na rozdziale badawczym poświęconym analizie konkretnego przypadku. Wybór tematu jest zdeterminowany doświadczeniem zawodowym w branży gastronomicznej oraz zainteresowaniem zagadnieniami zarządzania bezpieczeństwem i higiena pracy jako części systemu zarządzania zasobami ludzkimi.
Aim of this study is to demonstrate the relationship between the mandatory elements of the area of health and safety arising out of legal norms and the management of occupational health and safety in catering establishments. Construction of text allows to read the clear themes of safety and health at work. Starting from the theory arising from the provisions of national and international law through the key elements related to safety and health at work and a description of the specific activities catering, through to research section devoted to the analysis of a particular case. Topic selection is determined by years of professional experience in the catering industry and the interest of safety management issues and health as part of the human resources management system.
dc.abstract.en | Aim of this study is to demonstrate the relationship between the mandatory elements of the area of health and safety arising out of legal norms and the management of occupational health and safety in catering establishments. Construction of text allows to read the clear themes of safety and health at work. Starting from the theory arising from the provisions of national and international law through the key elements related to safety and health at work and a description of the specific activities catering, through to research section devoted to the analysis of a particular case. Topic selection is determined by years of professional experience in the catering industry and the interest of safety management issues and health as part of the human resources management system. | pl |
dc.abstract.pl | Celem pracy jest wykazanie zależności pomiędzy obowiązkowymi elementami obszaru bezpieczeństwa i higieny pracy wynikających z norm prawnych a zarządzaniem bezpieczeństwem i higieną pracy w zakładach gastronomicznych. Układ pracy pozwala na przejrzyste zapoznanie się z tematyką bezpieczeństwa i higieny pracy. Począwszy od teorii wynikającej z przepisów prawa krajowego i międzynarodowego poprzez najważniejsze elementy związane z bezpieczeństwem i higieną pracy oraz opis specyfiki działalności gastronomicznej, skończywszy na rozdziale badawczym poświęconym analizie konkretnego przypadku. Wybór tematu jest zdeterminowany doświadczeniem zawodowym w branży gastronomicznej oraz zainteresowaniem zagadnieniami zarządzania bezpieczeństwem i higiena pracy jako części systemu zarządzania zasobami ludzkimi. | pl |
dc.affiliation | Wydział Zarządzania i Komunikacji Społecznej | pl |
dc.contributor.advisor | Jedynak, Piotr - 128512 | pl |
dc.contributor.author | Tynor, Magdalena | pl |
dc.contributor.departmentbycode | UJK/WZKS | pl |
dc.contributor.reviewer | Marcinkowski, Aleksander - 130320 | pl |
dc.contributor.reviewer | Jedynak, Piotr - 128512 | pl |
dc.date.accessioned | 2020-07-24T12:27:04Z | |
dc.date.available | 2020-07-24T12:27:04Z | |
dc.date.submitted | 2012-10-25 | pl |
dc.fieldofstudy | zarządzanie i doradztwo gospodarcze | pl |
dc.identifier.apd | diploma-71063-79777 | pl |
dc.identifier.project | APD / O | pl |
dc.identifier.uri | https://ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/184160 | |
dc.language | pol | pl |
dc.subject.en | catering industry, health and safety, management | pl |
dc.subject.pl | bezpieczeństwo i higiena pracy, zakład gastronomiczny, zarządzanie | pl |
dc.title | Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy w zakładach gastronomicznych | pl |
dc.title.alternative | Health and Safety management in the catering industry. | pl |
dc.type | master | pl |
dspace.entity.type | Publication |