Etyczne uwarunkowania żywności i żywienia.

licenciate
dc.abstract.enThe study presents ethical determinants of nutrition and food production. The issues of ethics, collective nutrition, ethical codes related to nutrition, working conditions in food production and food control in Poland were discussed. Also described are individual food and nutritional abnormalities found in Poland and in the world, resulting from the negligence of the producers or deliberate violations of the ethical rights of consumers or employees. It was the result of the negligence of the producers or the intentional violation of the ethical rights of consumers or employees. There is no single code of ethics for food production and there are no clearly defined ethical standards. Food and nutrition are very important points in the life of every human being, so the study presents different stages of food production. Getting to know them will help you to protect yourself from possible risks and unethical treatment.pl
dc.abstract.plTematem pracy są etyczne uwarunkowania żywienia i produkcji żywności. Poruszone zostały zagadnienia etyki, żywienia zbiorowego, kodeksów etycznych mających powiązanie z żywieniem, warunków pracy przy produkcji żywności oraz kontroli żywności w Polsce. Opisane zostały także poszczególne nieprawidłowości w zakresie żywności i żywienia stwierdzone w Polsce i na świecie, wynikające z zaniedbań producentów lub celowego łamania praw etycznych konsumentów lub pracowników. Nie istnieje jeden obowiązujący kodeks etyczny dotyczący produkcji żywności a zarazem nie ma jasno określonych standardów etycznych. Żywność i żywienie jest bardzo ważnym punktem w życiu każdego człowieka, dlatego w pracy zostały opisane poszczególne etapy produkcji żywności. Zapoznanie się z nimi może pomóc w ochronie przed ewentualnym zagrożeniem i nieetycznym traktowaniem.pl
dc.affiliationWydział Nauk o Zdrowiupl
dc.areaobszar nauk społecznychpl
dc.areaobszar nauk medycznych, nauk o zdrowiu oraz nauk o kulturze fizycznejpl
dc.contributor.advisorSchlegel-Zawadzka, Małgorzata - 133364 pl
dc.contributor.authorGardas, Mariapl
dc.contributor.departmentbycodeUJK/WNOZpl
dc.contributor.reviewerSchlegel-Zawadzka, Małgorzata - 133364 pl
dc.contributor.reviewerŚcibor, Monika - 133620 pl
dc.date.accessioned2020-07-27T06:27:16Z
dc.date.available2020-07-27T06:27:16Z
dc.date.submitted2017-07-05pl
dc.fieldofstudyinspekcja sanitarnapl
dc.identifier.apddiploma-114023-202836pl
dc.identifier.projectAPD / Opl
dc.identifier.urihttps://ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/219436
dc.languagepolpl
dc.subject.ennutrition, nutrition ethics, animal husbandry law, veterinary practice, code of ethicspl
dc.subject.plżywienie, etyka żywienia, ustawy o hodowli zwierząt, weterynaria, kodeks etycznypl
dc.titleEtyczne uwarunkowania żywności i żywienia.pl
dc.title.alternativeEthical conditions of food and nutritionpl
dc.typelicenciatepl
dspace.entity.typePublication
dc.abstract.enpl
The study presents ethical determinants of nutrition and food production. The issues of ethics, collective nutrition, ethical codes related to nutrition, working conditions in food production and food control in Poland were discussed. Also described are individual food and nutritional abnormalities found in Poland and in the world, resulting from the negligence of the producers or deliberate violations of the ethical rights of consumers or employees. It was the result of the negligence of the producers or the intentional violation of the ethical rights of consumers or employees. There is no single code of ethics for food production and there are no clearly defined ethical standards. Food and nutrition are very important points in the life of every human being, so the study presents different stages of food production. Getting to know them will help you to protect yourself from possible risks and unethical treatment.
dc.abstract.plpl
Tematem pracy są etyczne uwarunkowania żywienia i produkcji żywności. Poruszone zostały zagadnienia etyki, żywienia zbiorowego, kodeksów etycznych mających powiązanie z żywieniem, warunków pracy przy produkcji żywności oraz kontroli żywności w Polsce. Opisane zostały także poszczególne nieprawidłowości w zakresie żywności i żywienia stwierdzone w Polsce i na świecie, wynikające z zaniedbań producentów lub celowego łamania praw etycznych konsumentów lub pracowników. Nie istnieje jeden obowiązujący kodeks etyczny dotyczący produkcji żywności a zarazem nie ma jasno określonych standardów etycznych. Żywność i żywienie jest bardzo ważnym punktem w życiu każdego człowieka, dlatego w pracy zostały opisane poszczególne etapy produkcji żywności. Zapoznanie się z nimi może pomóc w ochronie przed ewentualnym zagrożeniem i nieetycznym traktowaniem.
dc.affiliationpl
Wydział Nauk o Zdrowiu
dc.areapl
obszar nauk społecznych
dc.areapl
obszar nauk medycznych, nauk o zdrowiu oraz nauk o kulturze fizycznej
dc.contributor.advisorpl
Schlegel-Zawadzka, Małgorzata - 133364
dc.contributor.authorpl
Gardas, Maria
dc.contributor.departmentbycodepl
UJK/WNOZ
dc.contributor.reviewerpl
Schlegel-Zawadzka, Małgorzata - 133364
dc.contributor.reviewerpl
Ścibor, Monika - 133620
dc.date.accessioned
2020-07-27T06:27:16Z
dc.date.available
2020-07-27T06:27:16Z
dc.date.submittedpl
2017-07-05
dc.fieldofstudypl
inspekcja sanitarna
dc.identifier.apdpl
diploma-114023-202836
dc.identifier.projectpl
APD / O
dc.identifier.uri
https://ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/219436
dc.languagepl
pol
dc.subject.enpl
nutrition, nutrition ethics, animal husbandry law, veterinary practice, code of ethics
dc.subject.plpl
żywienie, etyka żywienia, ustawy o hodowli zwierząt, weterynaria, kodeks etyczny
dc.titlepl
Etyczne uwarunkowania żywności i żywienia.
dc.title.alternativepl
Ethical conditions of food and nutrition
dc.typepl
licenciate
dspace.entity.type
Publication
Affiliations

* The migration of download and view statistics prior to the date of April 8, 2024 is in progress.

Views
41
Views per month
Views per city
Warsaw
11
Trzebnica
4
Wroclaw
3
Dublin
2
Krakow
2
Bieniewice
1
Frankfurt am Main
1
Koniecpol
1
Lodz
1
Lomianki
1

No access

No Thumbnail Available